Tina Turner Grasant - Toya

Toya på valpeshow.

Reg. nr: PKRII118717

Far: I SR H PL SRB RO CH JV EUJV Dragon Fly Carboneum (svart)

Mor: INT PL DT S PL CH HR CH Dolce Vita Grasant (svart/sølv)

Født: 20.05.2014

Oppdretter: Anna Bielinska, Grasant Kennel, Polen.

Oppdatert: 12.02.2017

 

Impulskjøp er egentlig noe man ikke skal drive med når man handler hunder. Men at Toya havnet i Kennel Dunkel, skyltes en slik impuls. Det ble lagt ut noen fine bilder av 3 9 uker gamle tisper, hvorav en var ledig for salg. Jeg likte spesielt godt den ene av tispene kalt "red female" og sendte en e-post til oppdretteren. Svaret kom raskt: Det var "red female" som var til salgs. Ikke mange ukene etterpå reiste jeg til Polen og hentet hjem Toya.

Nå skal det sies at jeg hadde fulgt denne oppdretteren en stund og en rask titt på stamtavle sa meg også at dette var noe å satse på. Og Toya's bestefar kommer fra Norge. Det er selveste Oliver (Bouvbear's Maestro) - faren til mitt D-kull og en hannhund jeg liker svært godt.

Og Toya har vært en glede og berikelse fra første dag. Jeg merket allerede på hjemturen at jeg hadde fått en særdeles trygg og omgjengelig valp. Bilkjøring, fergetur og lufting på fergeterminal var ikke noe problem for henne. Her er det nok både gode gener og godt sosialiseringsarbeid fra oppdretterens side.

Toya er ikke mye stilt i utstilling. Hun har blitt litt for stor - målt til 36 cm og har litt lengre rygg enn det som er tidens ideeal. Ut over det er hun godt bygget, med gode vinkler og en god overlinje. Hun har svært god "strekk" i hodet - runde hoder og butte nesepartier kan være et problem i rasen. Hun beveger seg ledig og lett med flytende, jordvinnende steg. Til tross for størrelsen, har hun pådratt seg et par Excellent-bedømmelser av gode schnauzerdommere. Det betyr også at hun fyller raseklubbens krav til utstillingsresultater ved avl.

Toya er på alle måter en sunn og frisk hund. Hun er øyelyst uten anmerkning og er også gentestet fri for MAC. Mentalt er hun trygg, stabil med god "av og på-knapp".

Det ble raskt klart at Toya kunne bli en god agilityhund og vi har trent jevnt og trutt fra hun ble gammel nok. Vi debuterte i januar 2016 og i løpet av første halvår hadde vi opprykket til klasse 2 i boks. Hun går under tilnavnet "bulldoseren" på agilitybanen. Endelig ser det ut som om jeg har fått meg en aglityhund med energi, robusthet og fart. I høst hadde vi konkurransepause pga valpene, men er nå i full gang igen - noe hemmet av at min helse for tiden ikke er den beste. 

I tillegg til agility har jeg trent både litt rally og litt smeller med henne. Hun elsker å jobbe og lærer fort. Det er min kapasitet som begrenser oss.

 Toya fikk sitt første valpekull sommeren 2016 - 2 hanner og 3 tisper. Så langt ser det ut som om hun har preget sitt avkom mye og jeg får rapporter om rolige, omgjengelige valper. En av valpene er under oppfølging for ryggproblemer, men pr nå er det uklart hva som er årsaken til problemene (medfødt eller skade).

 

Toya er en lovende valp........

Stamtavle

På Toyas farside er det sorte dvergschnauzere, mens det på morssiden er svart/sølv. Svart er dominant og alle Toya's søsken er svarte. Men dersom Toya kombineres med en hannhund som også er bærer av svart/sølv, kan det komme svart/sølv valper.

Intch Multi CH

Dragon Fly Carboneum

Bouvbear's Maestro

Chinon Quick On The Trigger

Bouvbear's For Non Blondes

Funky Town De Extreme Blood

Bersuit Vergarabat De Extreme Blood

Beberly Spain De Extreme Blood

Multi CH

Dolce Vita Grasant

Repetition's Indigo Sky

Kharasahl's Black Tie Social

Repetition's Chyna Black

Randes Vous Grasant

Repetition's Life Of Crime

As Never Before Vis a Vis

Toya liker seg i vinterskogen.......

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.11 | 01:01

savner min Diva Dolores som ble 12 år

...
19.01 | 13:09

Og i starten må du gjøre det enda oftere, helst hver dag. Eller dra til vet og få fjernet tannsteinen først og så starte på nyrensede tenner.

...
19.01 | 13:07

Beklager litt seint svar. Jeg er godt fornøyd med EmmiPet. Men resultatet avhenger veldig av at jeg faktisk bruker den, helst to ganger pr uke.

...
10.01 | 21:57

Emmi-pet mener jeg ☺

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE