Planlagte valper - I-kull

Sheldon

Kullet er født 23.07.16 - 2 hanner og 3 tisper. Alle valpene har fått nye hjem.

 

Far: SU DK CH Dog-Othos Black Firestorm (Sheldon) SE32409/2012

Mor: Tina Turner Grasant (Toya) PKRII118717

Valpene ventes født i løpet av sommeren og vil være leveringsklare fra og med 8 uker etter fødsel.

Begge foreldrene er etter gode linjer, har god mentalitet og er sunne og friske

 

Om Sheldon

Sheldon

Jeg så et bilde av Sheldon da han var junior og tenkte at det var en spennende hannhund. Da var han for ung for avl og i mellomtia hadde jeg andre planer. Men nå når jeg skulle finne en passende partner for Gabis 2. kull, dukket han opp igjen og kontakten med hans eier ble opprettet. Desverre ble det ingen valper etter kombinasjonen Sheldon og Gabi, men jeg liker Sheldon så godt at jeg vil bruke han som far til Toya's første kull.

Sheldon kommer fra den argentinske kennelen Dog Otho's, men han eies av Kennel Bamburs i Sverige. Han er 4 år nå og svensk og dansk utstillingschampion. Så vidt jeg har oversikt er dette hans første kull i Norge, men han har noen valper etter seg i Sverige.

Sheldon har en kort rygg, men likevel en relativt lang hals. Han har god, stri pels og bra pigment. Han har gode bevegelser og en flott, stolt holdning. Halen kunne vært litt mer sabelformet, men siden Toya har en utmerket hale, ser jeg ikke det som noe stort problem. Han er ca 34 cm høy.

Sheldon har bodd her hjemme siden september 2015 og han blir værende til etter paringen med Toya. Han er en trivelig hannhund å ha i hus. Han står først i køen når vi skal ut på tur, både til fots og med bil. Han er glad, positiv og meget sosial. Men slapper også godt av innendørs når det ikke skjer noe spesielt. Ovenfor andre hannhunder trekker han seg heller vekk enn å gå i konfrontasjon.

Han har aldri vært syk og ble øyelyst i januar 2016. Han fikk da en anmerkning på svak grad av feilstilt øyehår. Siden han er registrert i Sverige og øyelysningen ble foretatt i Norge, er ikke øyelysningen registrert på han hverken i NKK eller SKK. Men jeg har orginale dokumenter her, hvis noen ønsker å se.

 

Om Toya:

Toya er min yngste tispe - hun blir 2 år i mai 2016. Det er liksom mye av alt når det handler om Toya. Hun er litt stor i kroppen (36 cm) og hun er også en stor personlighet. Hun går under tilnavnet "bulldoseren" på agilitybanen, fordi hun går på med fullt trøkk og er rimelig ustoppelig når hun legger i vei. Men ingen kan heller smyge seg inn i armkroken, legge hodet sitt godt til rette i halsgropa di og bare kose som Toya.

Toya er selvsikker, trygg og likevektig. Ute blandt andre hunder er hun nysgjerrig og vil gjerne ha kontakt, men når vi starter treningsøkta eller er på konkurranse glemmer hun de andre hundene.

Pga størrelsen har jeg ikke stilt henne så mye, men på de 5 gangene hun har vært i ringen etter valpeklassene, har hun pådratt seg 2 x Excellent (rød) og 3 x Very Good (blå).

Hun debuterte i agilityringen i januar 2016 og tatt i betraktning av hennes unge alder, har det gått svært så bra. Hun har 1. premier nok til mellomtittel både i agility og hopp og 4 av løpene har også gitt opprykksnapp.Hun er rask og pågående og utfordringen går mer i at jeg skal klare å følge med henne. Når jeg gjør mine ting rett, er hun både styrbar og hurtig. Vi har også trent litt rally lydighet og vi har såvidt begynt litt med Smeller (nesearbeid).

Toya går godt sammen med andre hunder og det må være noe med hennes kroppsholdning som får andre hunder til å slappe av i nærheten av henne. Det er flere hundeeiere som har blitt aldri så lite overrasket når hundene deres begynner å leike med denne svarte bartehunden - de som aldri leiker ellers.

Når det gjelder helse, så er Toya særdeles sunn og frisk. Med unntak av en runde med kennelhoste i høst, har hun aldri vært syk. Hun ble øyelyst uten anmerkning i januar 2016.

Om kullet:

Om kullet:

Dette er kennelens 9. kull og skal ha navn på I.

Toya og Sheldon har en "fellesnevner" i sine stamtavler. Dvs at en av Sheldon's oldeforeldre også er en av Toya's tippoldeforeldre. Jeg har ikke finregnet på innavelsgraden her, men den blir ikke særlig høy og betydelig under anbefalt øvre grense.

Toya's mor er svart/sølv, og Sheldon kan også være bærer av svart/sølv. Rein svart er dominant, så de fleste valpene etter denne kombinasjonen vil bli svarte, men det kan dukke opp svart/sølv valper også. Disse vil i såfall registreres som svart/sølv uten problemer.

Toya og Sheldon er ikke helt av samme type bygningsmessig og det er ikke så godt å forutsi om de vil få mest av mor eller far. Det beste vil være om de havner litt midt på treet, men genetikk er ikke som et annet matematisk regnestykke. Når jeg likevel velger denne kombinasjonen, er det fordi tispe og hannhund utfyller hverandre  på en god måte.

Toya er relativt stor, men Sheldon er liten til hannhund å være og tidligere avkom etter han er også relativt små. Det er likevel ikke så godt å forutse størrelsen på valpene, så dersom man er svært opptatt av standarden på det området, bør man kanskje vurdere et annet kull. Standarden tilsier at voksne hunder skal være mellom 30 og 35 cm.

Siden Toyas løpetid har dratt ut, vil dette kullet oppfylle raseklubbens avlskriterier på alle punkter. Raseklubben anbefaler at tispene skal være 2 år før paring. Toya har tidligere hatt løpetidssyklus på ca 5,5 måned, og dersom hun hadde fortsatt med det intervallet, skulle hun hatt løpetid i april. Men Toya holder seg til regelverket og har utsatt løpetia denne gangen. Hun startet 16.05 og paring vil neppe skje før 2 års-dagen er vel feiret....

Raseklubben anbefaler også kjent mentalstatus på avlshunder, men dette er ikke et krav. Hverken Toya eller Sheldon er mentaktestet, men spesielt Toya er jo godt kjent i treningsmiljøet mitt. Så hvis noen ønsker "referanser" på henne, er det bare å ta kontakt med f eks agilitygruppa i Drammens brukshundklubb. 

Alle data (med unntak av siste øyelysning) om Sheldon er tilgjengelig på Hunddata (medlemsskap er ikke påkrevet) hos Svensk Kennelklubb: www.skk.se  Hans stamtavle er også tilgjengelig på Bambur's nettside: www.bamburs.com  Toya's data er tilgjengelige på Dogweb (krever medlemsskap i NKK) og stamtavlen hennes finnes her på denne nettsiden - på Toya's egen side.

Jeg har planer om å beholde en valp selv fra dette kullet.

Mine forventninger til valpekjøperne:

Den første forventningen (og igrunn den eneste absolutte forventningen) er at mine valpekjøpere gir valpen et godt, trygt og ansvarlig hjem der hunden får bli en del av familien og livet der.

Jeg forutsetter at valpekjøperne har satt seg inn i rasens egenskaper (eller søker meg eller andre om kunnskaper på området) slik at de i størst mulig grad unngår overraskelser. F eks er det viktig at valpekjøpere har kunnskap om at en dvergschnauzer kan ha en litt lav terskel for varselsbjeffing og at det følger en del pelsstell med rasen.

Jeg forutsetter også at valpekjøperne har tilstrekkelig tid og overskudd til å dekke valpens og etter hvert den voksne hundens behov for sosialt samvær, aktivisering, mosjon og oppdragelse. Dersom valpekjøperene er i jobb der valpen ikke kan være med, må de bl a ha en plan for hvordan valpen skal ivaretas fram til den er tilstrekkelig gammel (minimum 6 mnd) til å tilbringe flere timer aleine hjemme.

For nye hundeeiere er det absolutt anbefalt å delta på valpekurs. Dette er en fin ting også for de som har hatt hund tidligere - valpekurs er en god sosialiseringsarena for valpen.

Hvis noen har planer om å benytte hunden til utstilling, agility, lydighet eller andre aktiviteter synes jeg dette er meget positivt, men det er ikke noe absolutt krav hos meg. Slike planer vil imidlertid være retningsgivende for fordelingen av valpene i kullet.

Priser og betingelser:

Valpene selges for kr. 15.000,-. Prisen inkluderer bl a registrering i NKK, veterinærattest og ID-merking (mikroship) (for mer detaljer: se valpeside).

Dersom ikke annet er avtalt, betales kr. 1.000,- ved forpliktende avtale om kjøp av valp (etter 1. besøk) og kr. 14.000,- ved avhenting. (Se Foreløpig avtale om kjøp av valp)

NKK’s standardkontrakt for salg av hund (se www.nkk.no) benyttes med følgende tillegg i pkt. 5:

- Dersom hunden må omplasseres før den er 2 år skal denne omplasseringen gå gjennom oppdretter. Utgifter ved slik omplassering skal trekkes fra i den sum som refunderes for hunden. Oppdretter skal også varsles dersom hunden må omplasseres etter fylte 2 år.

- Dersom kjøper har vesentlige helsemessige eller atferdsmessige problemer med hunden skal oppdretter informeres om dette snarest. Oppdretter skal også varsles dersom hunden dør eller må avlives før hunden har oppnådd en alder der dette må anses som naturlig.

- Oppdretter har rett til å besiktige hunden 1 – 2 ganger fram til fylte 2 år.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Sissel Benjaminsen | Svar 21.08.2017 22:36

Hei:) ønsker å komme i kontakt . Er en familie på 4 som kunne tenke oss et familiemedlem til☺️. Hører fra dere.

Tone Mørk 22.08.2017 08:01

Send meg gjerne en e-post - der er det litt mer plass til å svare. Har forøvrig ikke valpeplaner før vår/sommer 2018.

Tone | Svar 06.04.2016 14:22

Hei! Jeg har testa tone@dunkel.no, og den fungerer som den skal nå. Det er begrenset plass her, så det er fint om du forsøker å sende meg e-post igjen.

Andrea | Svar 06.04.2016 13:47

Hei :)Jeg har prøvd å sende deg en mail, fikk beskjed om at noe var galt med adressen! Jeg skulle gjerne kommet i kontakt med deg ang valpekull i sommer

Tone 06.04.2016 14:29

Alternativt kan du gi meg din e-post adresse, så seder jeg en e-post til deg.

Tone | Svar 12.02.2016 14:36

Da gjør jeg det i løpet av helgen......

Sidsel | Svar 12.02.2016 14:05

saasvik@icloud.com Send meg gjerne mail.

Tone | Svar 12.02.2016 10:58

Jeg bor i Vestfossen. Sender du meg en e-post kan jeg gi deg en litt mer utførlig tilbakemelding.......

Sidsel | Svar 12.02.2016 10:29

Hei, hvor holdere dere til? Vi er en familie som er veldig interessert i Dvergschnauzervalp sort. Vi bor i Asker og hører gjerne fra deg.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.11 | 01:01

savner min Diva Dolores som ble 12 år

...
19.01 | 13:09

Og i starten må du gjøre det enda oftere, helst hver dag. Eller dra til vet og få fjernet tannsteinen først og så starte på nyrensede tenner.

...
19.01 | 13:07

Beklager litt seint svar. Jeg er godt fornøyd med EmmiPet. Men resultatet avhenger veldig av at jeg faktisk bruker den, helst to ganger pr uke.

...
10.01 | 21:57

Emmi-pet mener jeg ☺

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE