Braslight's Felizia

Zia som nybakt Norsk og Svensk utstillingschampion.

Reg. nr: FI53412/12

Titler: Norsk og Svensk Utstillingschampion. AGHI AGI AGHII AGII

Far: Feijao Do Tropical Beauty

Mor: Higienopolis Catita Anuro

Født:11.09.2012

Oppdretter: Sirje & Erik lindholm - Kennel Braslight's

Oppdatert 24.02.2017


 

Zia er født i Finnland og kom til Norge knapt 11 uker gammel 23. november 2012.

Hun har slått seg godt til ro blandt barte-damene og er en daglig kilde til glede og fornøyelse.

Hun er nok av den litt forsiktige typen og slik sett ikke en helt typisk terrier. Lite busing der i gården. I møte med andre hunder gir hun klar beskjed om at hun ikke har tenkt å yppe til strid. Men når hun først har blitt kjent med noen hunder, hilser hun raust og lykkelig på dem hver gang hun treffer dem. Bestekompis utenfor eget hagegjerde er nok treningskamerat Jaffa - en shetland speepdog.

Ovenfor mennesker er hun kontaktsøkende og ivrig. I rasestandarden står det at rasen kan være reservert mot fremmede, men Zia tar lett kontakt.

Zia elsker å trene - spesielt i hjemmemiljøet der hun er trygg. Hun er meget lettlært og ivrig i treningssituasjonen. Men hun er var for forstyrrelser i miljøet og press fra meg (når jeg blir litt for opptatt av resultatene), så jeg klarer ikke å hente ut hele hennes potensiale. 

I agility ble hun først målt til å være mellom-hund, men i januar 2015 ble hun målt ned til klasse Liten. Det var vi veldig glade for - jeg tror vi måtte lagt agility på hylla om vi skulle fortsatt i klasse Mellom. Zia har så stor respekt for pinnene at hun hopper med god klaring - opp i 20 - 30 cm. Da blir det høyt for en liten hund på mellom-høyde.Zia konkurrerer i klasse 2 og vi kommer nok til å forbli der. Hun er forøvrig ofte å treffe som deltaker på lag for DBHK og er en habil og stødig laghund.

Jeg har også trent Zia fast i rally lydighet. Vi har pr nå 2 1. premier i klasse 2 og skulle jo gjerne hatt den 3. som ville gitt oss både opprykk og rallytittel. Men Zia har fått det for seg at faren for angrep fra andre hunder er stor når man driver med rally, så hun er langt i fra trygg på banen og spesielt ikke i Hundeparken der vi trener. Ved inngangen til 2016 har jeg deror valgt å legge rallyen litt på hylla og skal heller prøve oss på den nye hundesporten Smeller.

Zia ble norsk utstillingschampion tidlig i januar 2015 og det innebar at hun samtidig ble svensk champion. Hun har også to norske og et svensk Cacib.

Jeg har - med litt tungt hjerte - bestemt at jeg ikke vil avle på Zia. Hun er litt for forsiktig, myk og var. Siden hun har et positivt forhold til mennesker og ser på alle to-beinte som sine reddende engler (fra skumle ting som løpende hunder, skrammel, smell osv), fungerer hun forholdsvis godt i det daglige og framstår absolutt ikke som en hund med "dårlig gemytt". Men mentalitet er arvelig og marginene i forhold til direkte redsel og fryktaggresjon er ikke så stor. I en så fåtallig rase kan det være ganske ødeleggende å avle på hunder som har brister i denne sammenhengen. 

 

En kommende agilitystjerne? Luftige hopp er det i hvert fall ikke noe å si på!

Stamtavle

SE CH EE CH BT CH

Feijao Do Tropical Beauty

Ottis Do Rancho Grande

Pepe Do Rancho Grande

Madame Do Rancho Grande

Pixie Rancho Grande

Mosquito Do Rancho Grande
Duda Do Rancho Grande

C.I.B FIN CH SE CH EE CH LV CH LT CH

BALT CH FINW-07

Higienopolis Catita Anuro

Dingo Aberany De Marilu

Abere Choquidede De Marilu

Any Birucai De Marilu
Alba Arisduth De Marilu Arisco Rex-Arua De Marilu
Duth Garogibi De Marilu
I full fart......

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Torhild Mikkelsen | Svar 22.09.2017 14:54

Klarer denne rasen rask? Klarer de å følge en som springer ganske fort i opp til halvannen time?

Tone Mørk 25.09.2017 08:40

De er svært raske, så det tror jeg ikke skal være noe problem. Men ikke alle hunder trives med lange løpeturer der de ikke får tid til å snuse litt rundt.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.11 | 01:01

savner min Diva Dolores som ble 12 år

...
19.01 | 13:09

Og i starten må du gjøre det enda oftere, helst hver dag. Eller dra til vet og få fjernet tannsteinen først og så starte på nyrensede tenner.

...
19.01 | 13:07

Beklager litt seint svar. Jeg er godt fornøyd med EmmiPet. Men resultatet avhenger veldig av at jeg faktisk bruker den, helst to ganger pr uke.

...
10.01 | 21:57

Emmi-pet mener jeg ☺

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE