Agility

Victor i farta!

Agility er hinderløp med hunder. Agility ble vist for første gang på Crufts (stor engelsk utstilling) i 1985 og ble kort tid etter etablert som konkurrasesport. En god agilityhund skal ha stor fart, men må likevel være styrbar. Hunden skal nemlig passere hindrene korrekt, i riktig rekkefølge og i maksimal speed.

Agility deles i 3 størrelsesklasser (liten, mellom og stor) og i 3 ferdighetsnivåer - klasse 1, 2 og 3. Det konkurrers i vanlig agility og i hoppklasse. Sistnevnte er uten de såkalte felthindrene og vanligvis med større krav til fart. På offisielle stevner er det også lagkonkurranse der de forskjellige klubbene stiller med lag på 3 - 4 ekvipasjer.

Agility er en morsom hundesport som de aller fleste hunder trives med. For å få en god agilityhund, må man hele tiden bygge opp hundens motivasjon og interesse for sporten. Dette igjen innebærer at vi så og si utelukkende benytter positive treningsmetoder.

Jeg har trent og konkurrert i agility siden 1989 med mine hunder. Min beste hund hittil individuelt var nok riesenschnauzeren Ira, men jeg har også 2 sølvmedaljer fra norgesmesterskap for lag med dvergschnauzerene Lulu (2006) og Joy (2011).

Jeg trener mine hunder i Drammens Brukshundklubb.

Jeg er i utgangspunktet utdannet agilityinstruktør trinn II, men har ikke bedrevet så mye instruksjon de siste årene. I og med oppstarten med ny agilityhund (Zia) har jeg forsøkt å fornye mine trenerferdigheter. Agilityen har utviklet seg mye de siste årene, og inntreningen legges opp ganske anderledes i dag i forhold til når jeg tok min instruktørutdanning. Jeg har hentet inspirasjon og kunnskap via Silvia Trkmanns (flere ganger verdensmester i AG) online kurser og via sommerleir og kurser hos Fanny Gott fra Klickerklok. Jeg har fortsatt en lang vei å gå før jeg får nye tenkemåter inn under huden, men veien så langt har vært spennende.

 

 

Nyttige linker - agility:

NKK's agilityside - med bl annet regelverk, terminliste osv

Drammens brukshundklubbs agilitygruppe

Solveigs agilityside - mye nyttig agilitystoff

Agipro - påmeldinger, resultater mm

Lolabuland - Silvia Trkmann - online kurser, DVD osv

Klickerklok - Fanny Gott - kurser, DVD, utstyr

Katuranus hundeskole - Anikken Jensen - kurs

DBHK Micro Partners - sølvmedalje for lag i NM 2011.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.11 | 01:01

savner min Diva Dolores som ble 12 år

...
19.01 | 13:09

Og i starten må du gjøre det enda oftere, helst hver dag. Eller dra til vet og få fjernet tannsteinen først og så starte på nyrensede tenner.

...
19.01 | 13:07

Beklager litt seint svar. Jeg er godt fornøyd med EmmiPet. Men resultatet avhenger veldig av at jeg faktisk bruker den, helst to ganger pr uke.

...
10.01 | 21:57

Emmi-pet mener jeg ☺

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE