Brasiliansk Terrier

Om rasen:

Min første brasilianske terrier flyttet inn i Kennel Dunkel 23. november 2012. Vil du vite mer om Braslight's Felizia, finner du hennes side i menyen til venstre.

Brassiliansk Terrier som rase er helt ny for meg og nesten ny i Norge. Rasen er, som navnet tilsier, fremavlet i Brasil. Den likner, og har muligens Foxterrieren som stamfar. Noen mener derimot at det kan være andre stamfedre, f.eks. Jack Russell Terrier. Rasen ble så sent som i 1996 anerkjent av FCI. Andre navn på rasen er Terrier Brasileiro, Fox Paulistinha og Brasse.

En liten, energisk og tøff hund som tidligere ble brukt som vakthund på gårder og rancher. I dag holdes den mest som selskapshund. Den er trofast mot familien sin, men kan være litt reservert mot fremmede.

Passer godt ute på en agilitybane, da den er lettlært , lydig og svært energisk.

Standarden tilsier at den skal være mellom 33 og 40 cm høy og veie maks 10 kilo. Den skal være tricolor svart, tricolor brun eller tricolor blå (grå). Den er glatthåret, så den krever minimalt med pelsstell.

Rasebakgrunnen er på mange måter lik dvergschnauzerens (muse-/rottejakt + varsling). Min tanke med å starte opp med en ny rase er at jeg i noen tid har ønsket meg en hund med litt mer motor i agilitysammenheng. Jeg håper og tror at den brasilianske terrieren vil gi meg det.

Er du interessert i denne spennende rasen, må du gjerne ta kontakt! Jeg har nå vært eier av  rasen i drøyt 3 år og jeg har blitt svært betatt av disse litt rare og morsomme hundene.

Jeg har bestemt meg for at det ikke blir noen valper på min nåværende brasilianer. Jeg har konkrete planer for å få en brasilianser til i hus, men det vil gå noe tid før planen blir realisert.

Oppdatert 18.01.2015

 

Klar, ferdig.......

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Birgitte Dahlen | Svar 09.11.2012 10.02

Blir spennende å følge Brassen din og deg fremover Ser fin ut, både utsende og de vitale mål

Tone 09.11.2012 13.16

I dag er de 2 uker til veslefrøkna kommer - jeg gleder meg. Håper forventningene innfrir.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.09 | 08:40

De er svært raske, så det tror jeg ikke skal være noe problem. Men ikke alle hunder trives med lange løpeturer der de ikke får tid til å snuse litt rundt.

...
22.09 | 14:54

Klarer denne rasen rask? Klarer de å følge en som springer ganske fort i opp til halvannen time?

...
22.08 | 08:01

Send meg gjerne en e-post - der er det litt mer plass til å svare. Har forøvrig ikke valpeplaner før vår/sommer 2018.

...
21.08 | 22:36

Hei:) ønsker å komme i kontakt . Er en familie på 4 som kunne tenke oss et familiemedlem til☺️. Hører fra dere.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE