Dvergschnauzer

Ønsker du å vite mer om hver enkelt hund, kan du gå inn på deres sider via menyen til venstre.

Om rasen:

Dvergschnauzeren er er liten, men robust og omgjengelig hunderase. I henhold til standarden skal den være mellom 30 og 35 cm høy. Den forekommer i 4 fargevarianter, men jeg har kun dvergschnauzer sort.

Dvergschnauzeren var tidligere gårdshunder. De skulle holde mus, rotter og andre skadedyr vekk fra gården og kom det større inntrengere skulle de varsle (bjeffe). De skulle oppføre seg pent mot de andre dyrene på gården og når de ikke var "på jobb", fartet de ofte rundt sammen med barna i familien.

Disse arbeidsoppgavene preger rasen i dag også: De har klare meninger om hvem og hva som skal bevege seg inn på deres territorium, de er relativt lette å få til å fungere med andre dyr, f eks katter, og de aller fleste dvergschnauzere stortrives sammen med barn.

Dverschnauzeren rager ikke så høyt over bakken, men den er ingen pingle. Den blir gjerne med deg en dag i fjellet eller i skogen, men den tåler også litt late dager av og til. En del dvergschnauzere er aktive innen agility eller LP, og det finnes også godkjente ettersøkshunder (viltspor) innen rasen.

Dvergschnauzere har nappepels, dvs at pelsen på kroppen bør nappes ned ca 2 ganger i året for å beholde rett struktur (stri dekkpels med en del underull). Øvrige detaljer skal klippes. Til gjengjeld har man en røytefri pels som ikke trenger så mye mer innsats enn en gjennomgreiing i uka.

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.11 | 01:01

savner min Diva Dolores som ble 12 år

...
19.01 | 13:09

Og i starten må du gjøre det enda oftere, helst hver dag. Eller dra til vet og få fjernet tannsteinen først og så starte på nyrensede tenner.

...
19.01 | 13:07

Beklager litt seint svar. Jeg er godt fornøyd med EmmiPet. Men resultatet avhenger veldig av at jeg faktisk bruker den, helst to ganger pr uke.

...
10.01 | 21:57

Emmi-pet mener jeg ☺

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE