Dvergschnauzer

Ønsker du å vite mer om hver enkelt hund, kan du gå inn på deres sider via menyen til venstre.

Om rasen:

Dvergschnauzeren er er liten, men robust og omgjengelig hunderase. I henhold til standarden skal den være mellom 30 og 35 cm høy. Den forekommer i 4 fargevarianter, men jeg har kun dvergschnauzer sort.

Dvergschnauzeren var tidligere gårdshunder. De skulle holde mus, rotter og andre skadedyr vekk fra gården og kom det større inntrengere skulle de varsle (bjeffe). De skulle oppføre seg pent mot de andre dyrene på gården og når de ikke var "på jobb", fartet de ofte rundt sammen med barna i familien.

Disse arbeidsoppgavene preger rasen i dag også: De har klare meninger om hvem og hva som skal bevege seg inn på deres territorium, de er relativt lette å få til å fungere med andre dyr, f eks katter, og de aller fleste dvergschnauzere stortrives sammen med barn.

Dverschnauzeren rager ikke så høyt over bakken, men den er ingen pingle. Den blir gjerne med deg en dag i fjellet eller i skogen, men den tåler også litt late dager av og til. En del dvergschnauzere er aktive innen agility eller LP, og det finnes også godkjente ettersøkshunder (viltspor) innen rasen.

Dvergschnauzere har nappepels, dvs at pelsen på kroppen bør nappes ned ca 2 ganger i året for å beholde rett struktur (stri dekkpels med en del underull). Øvrige detaljer skal klippes. Til gjengjeld har man en røytefri pels som ikke trenger så mye mer innsats enn en gjennomgreiing i uka.

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.09 | 08:40

De er svært raske, så det tror jeg ikke skal være noe problem. Men ikke alle hunder trives med lange løpeturer der de ikke får tid til å snuse litt rundt.

...
22.09 | 14:54

Klarer denne rasen rask? Klarer de å følge en som springer ganske fort i opp til halvannen time?

...
22.08 | 08:01

Send meg gjerne en e-post - der er det litt mer plass til å svare. Har forøvrig ikke valpeplaner før vår/sommer 2018.

...
21.08 | 22:36

Hei:) ønsker å komme i kontakt . Er en familie på 4 som kunne tenke oss et familiemedlem til☺️. Hører fra dere.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE